Winkel

Home Lampen Hanglampen Lindvall W124 Hanglamp design Jonas Lindvall Wastberg

Lindvall W124 Hanglamp design Jonas Lindvall Wastberg

695,001.029,00

Wissen
Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Lindvall W124 Hanglamp design Jonas Lindvall voor Wastberg

De Lindvall W124 Hanglamp ontworpen door Jonas Lindvall voor Wastberg is gemaakt van massief koper. Er zijn twee kleuren en 3 formaten beschikbaar. Er is een geelkoperen en een roodkoperen uitvoering mogelijk, de roodkoperen kleur geeft de lamp een extra warme uitstraling en zorgt voor een warme reflectie van het licht. Er zijn drie formaten kap, de large met diameter 44 cm is 27 cm hoog, de medium met diameter 33 cm is 20 cm hoog en de small met diameter 24 cm en 17 cm hoog.  Jonas Lindvall heeft met de W124 hanglamp een archetypische lamp willen ontwerpen die zich onderscheid door de keuze van de materialen. Het model en het massief koper maakt de lamp bijzonder elegant en een eyecatcher boven elke eettafel.

LED verlichting

Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde. Een Led lamp verbruikt dus minder stroom om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. En LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lichtbronnen. Het is dus goedkoper en beter voor het milieu om Led lichtbronnen te gebruiken in plaats van gloeilampen. De lichtbronnen van de W124 Lindvall Hanglamp Small en Medium zijn twee stuks 6 Watt LED lichtbronnen wat overeenkomt met de lichtopbrengst van twee stuks 40 Watt gloeilampen. De Large heeft 3 van deze lichtbronnen. De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm licht. Deze worden door  Smukdesign meegeleverd met de lamp.

Wastberg

Wastberg is een Zweedse fabrikant van designverlichting, hun doelstelling is het terugbrengen van licht naar de werkelijke behoefte. En daarbij te besparen op energie en grondstoffen, in het belang van een wereld die haar grenzen al heeft overschreden. Met kleinere meer gerichte lichtbronnen op bureau , in het plafond of waar maar nodig zonder een ruimte compleet te verlichten. De producten die daar voor nodig zijn ontwikkelen ze met gerenommeerde ontwerpers en architecten zoals Bolle Tham en Martin Videgard, Nendo, David Chipperfield en Maarten Van Severen.

Jonas Lindvall

Jonas Lindvall heeft zijn opleiding tot interieurarchitect gevolgd in Göteborg, daarna studeerde furniture design aan het Royal College of Art in Londen en ook nog eens architectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, School van Architectuur, te Kopenhagen. Jonas Lindvall heeft zijn eigen architectuur en design studio in Malmö, in het zuiden van Zweden en heeft reeds vele mooie woningen, gebouwen, meubel en lampen ontworpen. Jonas Lindvall creëert nieuwe klassiekers die de weerspiegeling zijn van de moderniteit, terwijl hij een diep respect heeft voor de vaardigheden en de technieken van het verleden. Dit is een thema dat terug te zien is in zijn werk, en komt uit een onvermoeibare nieuwsgierigheid en een passie voor geschiedenis.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lindvall W124 Hanglamp design Jonas Lindvall Wastberg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.