Winkel

Home Lampen Hanglampen 2065 Hanglamp Design Gino Sarfatti door Astep

2065 Hanglamp Design Gino Sarfatti door Astep

 1.099,00 1.306,00

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

2065 Hanglamp Design Gino Sarfatti voor Astep

De beroemde 2065 Hanglamp is ontworpen door Gino Sarfatti in 1950 is door Astep verbeterd en opnieuw uitgebracht. Dit ontwerp benadrukt de innovatieve, experimentele benadering van Gino Sarfatti. In de periode dat Gino de lamp ontwierp werden de meeste lampen gemaakt van glas, porselein of metaal. Dit is één van de eerste kunststof hanglampen gemaakt van methacrylaat, wat later bekend is geworden onder de term plexiglas. Een groot voordeel van dit materiaal is het lichte gewicht en het is sterker dan glas. De eenvoud van het elliptische ontwerp van de 2065 Hanglamp en de keuze van de materialen maken het een schijnbaar gewichtloos armatuur. De 2065 Hanglamp is opnieuw in productie genomen in 2016 door Astep, nu uitgebreid met een down-light versie waarbij de bovenste schotel is afgewerkt met een zwarte soft-touch coating die geen licht doorlaat. De diameter van de Hanglamp Model 2065 is 50 cm.

LED

De 2065 Hanglamp wordt geleverd met 5 stuks milieuvriendelijke dimbare LED lichtbronnen. De kleur van het licht is 2700K, wat we ervaren als warm licht. De 5 LED lichtbronnen leveren elk 4 W wat overeenkomt met de lichtopbrengst van 5 stuks 25 Watt gloeilampen. Deze worden kosteloos door Smukdesign meegeleverd met de lamp.

De Hanglamp Model 2065 wordt geproduceerd door Astep een Deens Label met Italiaanse roots. De familie Sarfatti , Grootvader  Gino  Vader  Riccardo en Zoon Alessandro Sarfatti zijn de grondleggers van dit prachtige verlichtingsmerk. Ze brengen naast beroemde klassiekers uit de jaren 50 ook nieuwe lampen met zeer innovatieve technieken op de markt. Hun motto is streven naar de nodige beweging van een nooit eindigende reis, de reis van evolutie. Het verwijst naar een natuurlijke maar essentiële stap op weg naar het creëren van iets dat is beter, meer substantieel, meer de moeite waard. Ze hebben verschillende designklassiekers verbeterd en opnieuw op de markt gebracht zodat wij er weer jaren van kunnen genieten.

 

FLOS met Sarfatti

De Hanglamp model 2065 is door Astep uitgebracht onder het Label FLOS met Sarfatti, een bijzondere samenwerking tussen de familie achter het merk FLOS en Alessandro, de kleinzoon van Gino Sarfatti. Deze collectie bestaat uit vijf zorgvuldig geselecteerde Gino Sarfatti armaturen die nu uitgevoerd zijn met LED-technologie, zonder dat afbreuk wordt gedaan iets van de oorspronkelijke verfijnde ontwerpen.

 

Extra informatie

Showroommodel

Witte kap zwart snoer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “2065 Hanglamp Design Gino Sarfatti door Astep” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.