Hoogervorst lamp

De veelal organische ontwerpen van Jan Hoogervorst uit de beginjaren van zijn designcarrière zijn duidelijk geïnspireerd en beïnvloed door vooruitstrevende Italiaanse verlichtingsbedrijven als Arredoluce, Stilnovo en Arteluce. Hij wordt ook wel eens de Nederlandse kroonprins van de Italiaanse ontwerpkoning Gino Sarfatti genoemd. Zijn latere ontwerpen kenmerken zich veel meer door puurheid en functionaliteit, met een geweldig gevoel voor verhouding doch ook sterk calvinistisch. Door velen wordt Jan Hoogervorst inmiddels gezien als één van de grootste Nederlandse “mid-century” ontwerpers. Geen achtergrond in een opleiding aan een ontwerpacademie, maar een gedreven en kundig ambachtsman.

Hoogervorst Design lampen

Vele Hoogervorst lampen zijn collectors items geworden, waaronder een van de meest iconische lampen uit de Nederlandse verlichtingsindustrie, de beroemde hengellamp. Maar ook de vloerlamp 8025 of de bureaulamp 6019. En het beroemde kantelbare en tijdloze bedlampje. In vele ziekenhuizen in Nederland is deze Hoogervorst lamp toegepast. Naast de ontwerpen voor ANVIA ontwierp Hoogervorst ook andere armaturen en lampen. Hierbij werkte hij samen met bekende binnenhuisarchitecten, zoals Carel Wiertz en Kho Liang Ie. Het ging bijvoorbeeld om de interieurverlichting van theaters en de RAI, maar ook voor kantoren van de huidige ING. De lijst is lang waar je een lamp van Hoogervorst kan vinden, de SS Rotterdam, Schiphol en diverse kerken en bioscopen.

Duurzame Hoogervorst Lampen door Anvia

Veel van de lampen van Hoogervorst worden nu weer geproduceerd door Anvia . Het originele ontwerp is aangepast aan de hedendaagse eisen en er is rekening mee gehouden dat de Hoogervorst Design lampen nu ook geschikt zijn voor LED lichtbronnen. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. De juiste LED lichtbronnen worden zonder extra kosten meegeleverd met uw Hoogervorst Lamp Dus als u op zoek bent naar de Lamp van Hoogervorst dan bent u hier bij Smukdesign aan het juiste adres, wij zijn officieel dealer en kunnen de lamp snel leveren. De levertijd is twee tot zeven werkdagen.

Bekijk hier de volledige collectie van Anvia, waaronder de lampen van Jan Hoogervorst.