Hollands licht lotek

Als er één lamp is die in Nederland een iconische status heeft behaald, dan is het de Hollands Licht Lotek lamp. Deze lamp is minimalistisch ontworpen en de eenvoud van deze lamp zorgt ervoor dat deze in vrijwel ieder interieur past. Design, kwaliteit en een goede prijs/kwaliteit verhouding kenmerken de Lotek lamp. Het ontwerp is inmiddels al bijna 40 jaar oud en hiermee mag de Lotek zich inmiddels tot de klassiekers rekenen. De lamp is oorspronkelijk ontworpen door de bekende ontwerper Benno Premsela, ook hoofd van de etalage- en binnenhuisafdeling van de Bijenkorf in Amsterdam.

Het design van de Lotek vloerlamp

Het design van de Lotek vloerlamp blinkt uit in eenvoud en door het gebruik van een minimaal aantal materialen. Opvallend is de strakke kubusvorm van de lamp, van de bovenzijde tot de onderzijde. Het unieke aan de lamp is dat het frame is opgebouwd uit staafjes. Hierdoor kan zelf de hoogte van de Lotek vloerlamp worden bepaald. Zo kan de lamp een hoogte tot 120 centimeter krijgen, maar 90, 60 of 30 centimeter is ook mogelijk. Om de bovenzijde van de kubus wordt een doorschijnende doek gespannen en die het licht van de lichtbron doorlaat. Met het zelf opbouwen van de Lotek vloerlamp wordt u zelf ook een beetje designer.

De Lotek van Hollands Licht is bij Smukdesign verkrijgbaar

Met oog voor design, heeft Smukdesign een groot assortiment aan designerlampen. De lamp Lotek van Hollands Licht hoort hier vanzelfsprekend bij. Deze unieke inmiddels klassieke designlamp past in vrijwel ieder interieur. Mede door de gunstige prijs met toch een zeer goede kwaliteit kan iedereen een echte designlamp in huis halen. Wilt ook een Lotek van Hollands Licht aanschaffen? In de webshop van Smukdesign vindt u zowel de Lotek vloerlamp als tafellamp. Wanneer u wenst, is het mogelijk om losse onderdelen aan te schaffen, zoals het doek of het frame en kunt u zelf aan de slag als designer.

Bekijk hier de volledige collectie van Hollands Licht.