Anvia vloerlamp

In Nederland is de Anvia Design vloerlamp een begrip op het gebied van design verlichting. Anvia werd opgericht in 1934 onder de naam Algemeene Nederlandsche Verlichtingsindustrie Almelo. In de jaren ’60 en ’70 was de Anvia vloerlamp erg populair in Nederland . Maar ook vandaag zijn de Retro Anvia Design Vloerlampen nog erg gewild. Helaas is het bedrijf in de jaren 80 gestopt met de productie en zijn de bedrijfsactiviteiten beëindigd. Gelukkig is in 2014 nieuw leven in het bedrijf Anvia geblazen en is er weer een prachtige collectie opgebouwd, gebaseerd op de originele ontwerpen van Jan Hoogervorst.

De collectie Vloerlampen van Anvia

De collectie Vloerlampen van Anvia bestaat uit een 4-tal modellen. De meest bekende vloerlamp is de Sprinkhaan Vloerlamp No. 1502 ontworpen in 1955. Dan is er ook nog de Hoefijzer Vloerlamp nr 1505, die dankt zijn naam aan de C-vormige voet, uniek in zijn soort. De Anvia Vloerlamp No. 1505 is gebaseerd op het model 8025 ontworpen door J.J.M. Hoogervorst eind jaren ’50. De derde in de collectie is de Koopman Vloerlamp No. 1601, is een afgeleid ontwerp van een vloerlamp van Anvia uit begin jaren 50 en voorzien van een kleine puntkap. Een eerbetoon aan Fritz Kaufmann, één van de mensen die ANVIA na de tweede oorlog hielp opbouwen. De laatste is de Stiletto Vloerlamp no 1503, die vindt zijn oorsprong in een bijzondere vloerlamp van de hand van J.J.M. Hoogervorst uit begin jaren ’50. Prachtig vormgegeven door een mooie eenvoudige T-voet.

Duurzaamheid van de Vloerlampen van Anvia

Bij het nieuwe ontwerp is er rekening mee gehouden dat de Anvia Design Vloerlampen geschikt zijn voor LED lichtbronnen. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. De juiste LED lichtbronnen worden zonder extra kosten meegeleverd met uw Anvia Design vloerlamp. Dus als u op zoek bent naar een vloerlamp van Anvia dan bent u hier bij Smukdesign aan het juiste adres, wij zijn officieel dealer en kunnen de gehele collectie snel leveren. De levertijd is twee tot zeven werkdagen, afhankelijk van de keuze van de Anvia lamp.

Bekijk hier de volledige collectie van Anvia.