Anvia lamp

De Anvia Design lamp is een begrip op het gebied van design verlichting in Nederland. Opgericht in 1934 onder de naam Algemeene Nederlandsche Verlichtingsindustrie Almelo. In de jaren ’60 en ’70 was de Anvia Lamp erg populair. Maar ook vandaag zijn de Retro Anvia Lampen nog erg gewild. Helaas is het bedrijf in de jaren 80 gestopt met de productie en zijn de bedrijfsactiviteiten beëindigd. Gelukkig is in 2014 nieuw leven in het bedrijf Anvia geblazen en is er weer een prachtige collectie opgebouwd, gebaseerd op de originele ontwerpen van Jan Hoogervorst.

De ontwerpen

In de collectie van Anvia vindt u Vloerlampen, wandlampen, plafondlampen en tafellampen. De meest populaire vloerlamp is de Sprinkhaan Vloerlamp No. 1502 ontworpen in 1955. De Hoge Vorst is de indrukwekkende lamp van Anvia voor aan het plafond, ook wel bekend onder No 1506. Van de wandlampen is de Paperclip de 1602 de meest populaire uit de jaren “70, met zijn karakteristieke elleboog/swinging arm constructie heeft hij een groot bereik.

Duurzaamheid Lamp van Anvia

Bij het nieuwe ontwerp is er rekening mee gehouden dat de Anvia Design Lampen geschikt zijn voor LED lichtbronnen. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. De juiste LED lichtbronnen worden zonder extra kosten meegeleverd met uw Anvia Design lamp. Dus als u op zoek bent naar een lamp van Anvia dan bent u hier bij Smukdesign aan het juiste adres, wij zijn officieel dealer en kunnen de gehele collectie snel leveren. De levertijd is twee tot zeven werkdagen, afhankelijk van de keuze van de Anvia lamp.

Bekijk hier de volledige collectie van Anvia.